Om godturen

Godturen er turbloggen min. Bloggen ble til som en reaksjon på den gleden jeg får av å være på tur, og engasjementet mine delinger i sosiale medier skaper.

 

For meg har en tur tre faser som gir meg glede. Det er planleggingsfasen, selve turen, og mimrefasen hvor jeg redigerer filmer og deler opplevelsene. Størrelsene på disse fasene varierer selvsagt. Det er mindre planlegging og mimring av en kort tur i marka bak huset, enn en ukes skiferie i Alpene, men fasene er der.

 

I denne bloggen blir det neppe noen beskrivelser av ekstremturer til Mount Everest, eller kryssing av Grønland på ski. Her dreier det seg om normale turer hvor folk med normal helse og økonomi kan gjennomføre.

 

Her vil du finne beskrivelser av korte og lengre fotturer, toppturer på ski, turer til attraksjoner og severdigheter, bilturer, arrangementer og festivaler, og sikkert mye mer. I tillegg vil det være innlegg med råd og tips. Det kan være hvordan planlegge en topptur? Hvordan bruke kart og kompass? Hvordan bruke GPS? Hva bør du tenke på ved valg av utstyr osv…

 

Turene vil som oftest beskrives med hjelp av tekst, bilder film og enkel grafikk.

 

Jeg håper bloggen vil være en inspirasjonskilde for å komme seg ut på tur. Ikke bare de store turene man bare gjennomføre en gang i blant, men kanskje først og fremst hverdagsturene i ditt eget nærmiljø